Monday, May 2, 2011

Osama bin Laden dah meninggal?

Breaking news!


Penjenayah paling dikehendaki AS, Osama bin Laden dikatakan dijumpai mati! sumber mengatakan Pihak AS memiliki mayatnya dan Presiden Obama akan mengesahkan kematiannya kepada umum tak lama lagi~


lagi info: http://news.yahoo.com/s/ap/20110502/ap_on_re_us/us_bin_laden






p/s: wow. tibe2 je update belog pasal neh. hehe~
p/s2: ntah betul ke tak~

Wednesday, March 16, 2011

streaming~



now streaming: Manchester United vs Marseille.


hehe. bola punye pasal, test kimia letak tepi. haha. memang tempah maut aku neh. test ari khamis neh dan aku tak bace pape pon lagi. dan lagi, aku ada 740 slide untuk dibaca. haaaa 740! bukan 74, bukan 7.4 hatta bukan 0.74 sekalipon tetapi 740 slide! fuh3. hurmm tapi takpe la, MU punyer pasal, aku sanggup. haha.




 im a dead meat~ gulp!


Saturday, March 12, 2011

Japan Tsunami 2011~

Assalamualaikum wbt! fuh2! siyes terkejut den bile taw Jepun kena tsunami! fuh! Ya Allah, camne la naseb dorang kat sane. dengar citer banyak gak yang mati. ratus2 gak la. fuh. mane taknye, lau gempa bumi bermagnitud 8.9, konfem2 r banyak yang musnah. da la kena gempa bumi, then kena tsunami lak tu. bak kata pepatah, sudah jatuh ditimpa tangga. gempa bumi neh dikatakan yang terburuk dalam sejarah Jepun dan yang ke-5 terburuk di dunia. ni ad sedikit gambar yang aku jumpe kat internet. sumber dari google image;






more info: 


fuh2. teruk kan. Alhamdulillah kite tak kena. so same2 kite doakan dorang sume selamat n kite semua terlindung dari sebarang bencana. Aminn~ =]



Thursday, March 10, 2011

Excited!

Assalamualaikum Wbt! Yo! Hola! Merhaba! Hoho. Tibe2 aku excited. U know why? Sebab aku post entry neh pkai hp. Hehe. Fes time kot. Da la ni time kelas genetik. Haha. Credits to my fren, Shahrul sebab bagi pinjam hp nokia C3 die. Hehehe. Fuh3 bahaye gak neh lau lecturer aku nampak. Da la tadi da kena marah. Haha. Emm k la nk fokus belaja neh *konon2 la* bye2~ =]

Tuesday, March 8, 2011

aku masok paper!

Assalamualaikum wbt! hai! yo! wuuu headline aku tu memang mencapub abes r. masok Utusan kat ruangan Hello Kamus! haa korang mesti tak caya kan. aku mula2 pon tak caya gak. alaaa bukan selalu dapat masuk paper kan. aku ni bukan artis yang penoh kontroversi nak masok paper selalu. hehe. ok2 udah2 la riak. tak baek. uhuk2. 


ce teka, mane aku? hehe.

btw, ni paper semalam. so nak baca lagi, klik sini.


haaa tu la alkisahnya. akhirnya kisah tersebut dapat masuk paper jugak. tahun lepas punya story, tahun ni baru masuk paper. tapi ok la kan. kira Kelab Kembara Kolej Kelima da penah masok paper. syabas Kembara 5th! hehe. 



p/s: ok, utusan sudah. so lepas ni masok paper mane lak? hehe~
p/s2: yes! esok hari rabu!

Monday, March 7, 2011

damm!



matchday 29:

Liverpool 3-1 Manchester United

damm! kalah lagi!



Sunday, March 6, 2011

unplanned trip~

Assalamualaikum wbt! yo wassup everybody! hoho. emm ok2. arini ari sabtu. so bile ari sabtu je, mesti aku bosan. siyes bosan. sem2 lepas agak tak bosan sebab ada koko. bangun pagi g koko, lepas tu balek makan n then tido. so takde r bosan cam sem ni. haha. sem ni lak, bangun pagi2, tibe2 blur nak pe. emm buat esaimen? erkkk tak2. arini sabtu. tak leh buat esaimen. kene rilek2 dulu. *ayat pemalas. hahaha. so pagi tadi, roomate aku takde, dia g survey tempat kat hotel apa ntah dan kawan aku yang numpang kat bilik aku malam tadi pon g dating kat TS. so tinggal la aku sorang2 kat bilik. dating? fuh jelesnya. haha. then, dengan rasa blur dan bosannya, aku pon buat status neh, "ok. kadang2 aku rase macam tak suke weekend. agak bosan."


tibe2. Chenah@Syafiq Rashid IM aku ajak g Melaka. g teman dia balek rumah. wow! ok set! then bermula la kisah2 best pada hari sabtu bersame2 Chenah, Pigok, Tongga and Anja si pemilik kereta. haha.


siyesly, da lame aku tak g bandar Melaka. last aku g, mase darjah 5. time lawatan sekolah. haha. giler loser. haha.  kitorang blah dari UPM pukul 10 cmtu r. g brekfes kat Bismillah n then terus gerak g sane. btw, kat radio asyik maenkan lagu Just The Way You Are je. haha. layan gak. haha. ok2 get back to action. sampai sane je, g jumpa Toto n Kapun. g amek kamera. kamera neh mesti ada. lau takde, sia2 je la datang Melaka. haha. lepas dapat kamera, percutian pon bermula. dari dataran pahlawan ke Afamosa ke Chirst Church ke Kapal Besau dan Muzium ke Mahkota Parade dan akhirnya, ke rumah Chenah. haha. ni ada gambar siket. malas nak citer. haha.



Anje, Kapun, Tongga, penulis dan Toto

gaya pahlawan Melaka

jejaka2 kacak. hahaha~


fort apetah namenye. hehe~


penulis bersama Tuah. *name kete kebal neh Tuah.


bersame2 Hang Tuah. kacak macam kitorang jugak


siyes tak boleh nak tawar. tak reti bahasa punyer saudagar

ok tu jela post aku kali neh. hehe. saje je nak promote Melaka. alaa cuti2 Malaysia. haaa korang penah g cuti2 kat Malaysia tak? hahaha~ =]

fact of the day: "Melaka dijumpai oleh Parameswara."