Saturday, December 18, 2010

Day 5 - Favourite Quotes~

Assalamualaikum wbt! hai! hello! wassuuuuppp! ok da day 5. arini, favourite quote.ok, ni feveret quote aku;

Around here, however, we don't look backwards for very long.
We keep moving forward,
opening up new doors and doing new things,
because we're curious...
and curiosity keeps leading us down new paths.
- Walt Disney-


diambil dalam citer Meet The Robinsons.  its remind us that kite kena terus kehadapan. apa2 pon yang berlaku, terus kehadapan. apa yang dah berlaku tu, tinggalkan. tapi kadang kita kene kena tengok belakang jugak just untuk ambik iktibar dan pengajaran. learn from the mistakes and keep moving forward for the success. kata2 ni sangat berguna bagi aku time aku lalui benda2 sukar dulu. im inspired enough by this quote. sekarang aku da tak fikir sangat benda2 lalu. just fikir benda yang akan datang. be positive. contohnya, result exam baru ni, tak dapat bagus sangat tapi aku sedar yang tu sume salah aku, so lepas ni, kene buat betol2 r. dan begitu jugak ngan benda2 lain. hurmm kre ak ni optimist la ek? hehe. ok2. haaaa jap, ada satu lagi;


fool man thinks about yesterday,
average man thinks about today,
and
wise man thinks about tomorrow.
-anonymous-


i used to be a fool but now, im average learning how to be wise~ =]


fact of the day: "Walt Disney tried to enlist in the U.S. Army during WW1, but was rejected because of his age (16). He managed to join the Red Cross, which sent him to France to drive an ambulance"

4 comments:

.zaty. said...

ha`ah.betul3

de Picasso said...

haa. btl kn. hehe!

diana handsome said...

haaaaaa bercinta lah kamu berdua. auwww so sweet !

de Picasso said...

eh pehal lak?