Saturday, January 1, 2011

their hospitality~

Assalamualaikum wbt! hepi new year! merhaba! selamat pagi! fuhh2! its getting cooler at Ankara. petanda salji nak turun kah? haaaa tu yang tak taw. harap2 ada la kan. haaaa. best2. sekarang pukul 4 pagi. awal kan. tapi kat Malaysia da pukul 10 pagi da. bangun2 la korang. p tolong mak kat rumah. isk3. emm ok2. semalam(31/12/2010), kami kembali ke Gazi University. haa. saje je nak melepak ngan student2 sini. fuh2. siyes semalam lagi sejuk dari kelmarin. lepas tu, kawan2 turki kami pon sampai. dorang bawak kami naek Metro and Ankaray, kire macam LRT r. tapi kat sini underground. pening kepala den jgk la nak cari stesen. haha. pastu dorang bawak kami g Luna Park, tempat tu ada funfair, ada tasik, ada taman, ada pokok sume. kira macam tempat berehat and lepak2 la jugak. tapi cantek r. siyes. kat Luna Park ni kitorang maen kete langgar and roller coaster. aku rase ni fes time aku maen benda2 tu. pergh rase macam pro driver lak kan. hehe. lepas da happy2 sume kami pon balek U. then wish good bye kat dorang. terharu r ngan dorang. ada yang sanggp ponteng kelas semata2 nak g lepak ngan kami. aku harap dapat lepak ngan dorang lagi. haaa. next destination! IUC office. IUC stand for International University Council. dorang yang tolong aturkan jadual kami. bagi transport kat kami. van VIP lagi tuh. hehe. haaa. kat opis IUC neh, kami g jumpa dan lunch ngan presiden IUC, presiden woo. bukan kerani or SU tapi presiden. pergh terharu r sebab dia sanggup batalkan sume jadual dia semata2 nak jumpa kami. pihak IUC sangat mengambil berat about us. they help us a lot. then kat sane gak kami jumpa wakil embassy Malaysia, Madam Yanti. haaa. kami panggil kak Yanti je la kan. ni la fes time kami jumpa orang Malaysia kat Ankara neh. hehe. sonok lak bersembang dalam Bahasa Melayu. yang orang Turki tengok je kami sembang2. haha. banyak la jugak kami bincang. heheheehe. makanan pon sodap. den makan banyak woo. abes licin pinggan. siap tambah2 lagi. spesel punye makanan untuk kami. lagi r terharu. hukhuk. siyesly. dorang sangat baek. rasa serba salah lak. huhu. takpe2, budi harus dibalas. emm then destinasi seterusnya, AnkaMall! pergh bapak besar manatang neh. siyes. mall ni memang besar la. banyak kedai kat dalam. ala2 mid pon ada, ts pon ada gak, pavi pon cam lebih kurang. penat jalan2 kat mall neh. satu hari pon tak abes. kat sini kami lepak2 je la. tak plan pon nak beli2 kat sini. huhu. lepas tu pon kami pulang ngan hati yang riang. eh macam lagu lak. hehe. then balek aku terus tido. new year dalam mimpi. hahaha~ =]





fact of the day: "the strongest muscle in the body is tongue." uih. kuat ke? hurmm patot la disebabkan lidah, orang boleh terluka. hahaha.



p/s: yeah! weekend! enjoy!
p/s2: eh2. da tahun baru la. welcome 2011! bye2 2010!
p/s3: fuh sume da selamat sampai. selamat bermobiliti sume.
p/s4: haaa. ada harapan cam nak salji kat ankara neh. hehehe.
p/s5: terharu!
p/s6: bibir aku sakit. huhu.
p/s7: suhu Ankara sekarang, -4 degree celcius. huhu
p/s8: rindu2.
p/s9: mood: happy+rindu.

7 comments:

diana handsome said...

dah dah le tu rindu aku bahahaha

de Picasso said...

DIANA NORDIN:
erk. sape rindu ko? bele sorg je. aku tak~

diana handsome said...

hahaha okayy

.zaty. said...

maen bumper car? memang tak hacik sungguh!!

Syida Shukor said...

nombor abang turki satu ! ahha

de Picasso said...

zaty:
jgn jeles! p

de Picasso said...

syida:
haaaaa. ad2. tp dorg neh jual mahal sket. hehehe~