Saturday, March 12, 2011

Japan Tsunami 2011~

Assalamualaikum wbt! fuh2! siyes terkejut den bile taw Jepun kena tsunami! fuh! Ya Allah, camne la naseb dorang kat sane. dengar citer banyak gak yang mati. ratus2 gak la. fuh. mane taknye, lau gempa bumi bermagnitud 8.9, konfem2 r banyak yang musnah. da la kena gempa bumi, then kena tsunami lak tu. bak kata pepatah, sudah jatuh ditimpa tangga. gempa bumi neh dikatakan yang terburuk dalam sejarah Jepun dan yang ke-5 terburuk di dunia. ni ad sedikit gambar yang aku jumpe kat internet. sumber dari google image;






more info: 


fuh2. teruk kan. Alhamdulillah kite tak kena. so same2 kite doakan dorang sume selamat n kite semua terlindung dari sebarang bencana. Aminn~ =]



8 comments:

norliscahaya said...

subhanallah... sama2 la kita doakan semoga kita terlindung..

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Tadi diorang dah recalculate, turns out, gempa bumi tu pada skala 9 = skala paling besar pernah jadi kat jepun.

de Picasso said...

norlis:
aminn~ =]

de Picasso said...

paan:
ow. makin kuat la ye. teruknya~

Hirzi said...

gundam hanyut.......

zureen nasir said...

skala paling besar dlm tempon 140 tahun . eventhough Jepun ade teknologi tinggi ,tak dpt tandingi kuasa ALLAH. kuasa Allah lagi besar.

Kalau Allah kata jadi , maka jadilah.

de Picasso said...

kuno:
aah. p la kutip. haha~

de Picasso said...

zureen:
aah. terok kot kesan lau magnitud tggi tu. mmg tak dpt nk buat pe da. btl2. ALLAH Maha Besar~ =]