Sunday, March 6, 2011

unplanned trip~

Assalamualaikum wbt! yo wassup everybody! hoho. emm ok2. arini ari sabtu. so bile ari sabtu je, mesti aku bosan. siyes bosan. sem2 lepas agak tak bosan sebab ada koko. bangun pagi g koko, lepas tu balek makan n then tido. so takde r bosan cam sem ni. haha. sem ni lak, bangun pagi2, tibe2 blur nak pe. emm buat esaimen? erkkk tak2. arini sabtu. tak leh buat esaimen. kene rilek2 dulu. *ayat pemalas. hahaha. so pagi tadi, roomate aku takde, dia g survey tempat kat hotel apa ntah dan kawan aku yang numpang kat bilik aku malam tadi pon g dating kat TS. so tinggal la aku sorang2 kat bilik. dating? fuh jelesnya. haha. then, dengan rasa blur dan bosannya, aku pon buat status neh, "ok. kadang2 aku rase macam tak suke weekend. agak bosan."


tibe2. Chenah@Syafiq Rashid IM aku ajak g Melaka. g teman dia balek rumah. wow! ok set! then bermula la kisah2 best pada hari sabtu bersame2 Chenah, Pigok, Tongga and Anja si pemilik kereta. haha.


siyesly, da lame aku tak g bandar Melaka. last aku g, mase darjah 5. time lawatan sekolah. haha. giler loser. haha.  kitorang blah dari UPM pukul 10 cmtu r. g brekfes kat Bismillah n then terus gerak g sane. btw, kat radio asyik maenkan lagu Just The Way You Are je. haha. layan gak. haha. ok2 get back to action. sampai sane je, g jumpa Toto n Kapun. g amek kamera. kamera neh mesti ada. lau takde, sia2 je la datang Melaka. haha. lepas dapat kamera, percutian pon bermula. dari dataran pahlawan ke Afamosa ke Chirst Church ke Kapal Besau dan Muzium ke Mahkota Parade dan akhirnya, ke rumah Chenah. haha. ni ada gambar siket. malas nak citer. haha.



Anje, Kapun, Tongga, penulis dan Toto

gaya pahlawan Melaka

jejaka2 kacak. hahaha~


fort apetah namenye. hehe~


penulis bersama Tuah. *name kete kebal neh Tuah.


bersame2 Hang Tuah. kacak macam kitorang jugak


siyes tak boleh nak tawar. tak reti bahasa punyer saudagar

ok tu jela post aku kali neh. hehe. saje je nak promote Melaka. alaa cuti2 Malaysia. haaa korang penah g cuti2 kat Malaysia tak? hahaha~ =]

fact of the day: "Melaka dijumpai oleh Parameswara."